20.11.2013

                                                                ROLADKI


                                                
Składniki:
- 15dag serka chrzanowego almette
- łyżka śmietany
- ząbek czosnku
- natka pietruszki
- koperek
- 2 cienkie naleśniki
-15 dag wędzonego łososia w plastrach
- pół cytryny
- pieprz i sól

Sposób wykonania:
1. Twarożek rozetrzyj ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i koperkiem , dopraw solą i pieprzem.
2. Na każdym naleśniku rozłóż plastry łososia , skrop je sokiem z cytryny , posmaruj twarożkiem .Zwiń dość ścisłe roladki . owiń je folią spożywczą , włóź na 2 godziny do lodówki . Pokrój na kawałki o szerokości 2-3cm w każdy wbij wykałaczkę .






 

2 komentarze:

  1. pychotkaa! chyba jutro wypróbuję :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo apetycznie ;-) Uwielbiam łososia w każdym wydaniu ;-)

    OdpowiedzUsuń